Αθλητικός Όμιλος Παραδείσου Αμαρουσίου
  Κεντρική Σελίδα .::. Ο Όμιλος .::. Μέλη .::. Τα Νέα Μας .::. Επικοινωνία .::. Χορηγοί
Ομαδικά Αθλήματα
Ποδόσφαιρο
Χάντμπολ
Ατομικά Αθλήματα
Aikido
'Aρση Βαρών
Ξιφασκία
Παγκράτιο
Πάλη
Πινκγ-Πονγκ
Ποδηλασία
Σκάκι
Σκοποβολή
Τέννις
Τζούντο
Τοξοβολία
 
Χορηγός Τμήματος Χειροσφαίρισης

Τα Νέα Μας

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ 2005 - Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ημερομηνία δημοσίευσης : 17/3/2005 1:44:00 μμ - Συγγραφέας / Πηγή : Διαχειριστής

Κυρίες και Κύριοι,

Τον Οκτώβριο του 1953 μια ομάδα νέων παιδιών από την περιοχή του Αγίου Θωμά και Παραδείσου ήλθαν σπίτι μου και με παρακάλεσαν να ιδρύσουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν αρνήθηκα και μαζί με την βοήθεια του Νίκου Νίκου φτιάξαμε την πρώτη ανεπίσημη ποδοσφαιρική ομάδα Αγίου Θωμά-Παραδείσου Αμαρουσίου και παίζαμε σε ένα χωράφι του μακαρίτη του Μιμηκόπουλου πλάι στο Δάσος και πλενόμασταν από ένα πλαϊνό πηγάδι.

Ύστερα από αγώνες 4 ετών νοικιάσαμε το γήπεδο που ήταν το Λούνα Πάρκ και σήμερα η Αττική Οδός, το μαντρώσαμε, φτιάξαμε αποδυτήρια και μας αναγνώρισε η ΕΠΣΑ και παίζαμε επισήμως αγώνες στο Πρωτάθλημα Αττικής για πολλά χρόνια.

Επειδή δε το γήπεδο σε μήκος ήταν μεγάλο φτιάξαμε με την βοήθεια του αείμνηστου Δημάρχου Αλέκου Γαρδέλη γήπεδα Μπάσκετ και Βόλλευ με φωτισμό, γίναμε μέλη των Ομοσπονδιών Μπάσκετ και Βόλλευ και αρχίσαμε να αγωνιζόμεθα στα Πρωταθλήματα και στο Βόλλευ ειδικότερα φτάσαμε μέχρι την Α' Εθνική κατηγορία από αυτήν την ομάδα αναδείχτηκε και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Στέλιος Προσαλίκας.

Αργότερα στο Σύλλογο αναπτύξαμε και άλλα αθλήματα και ομάδες όπως Στίβου, Πάλης, ¶ρσης Βαρών, Σκοποβολής, Ποδηλασίας, Τζούντο, Τοξοβολίας, πιγκ-πογκ σε αίθουσες και χώρους του Ζηρινείου Γυμναστηρίου που μέχρι σήμερα μας φιλοξενούν και τούτο όχι για να έχουμε πιο πολλά τμήματα, αλλά γιατί μας το ζητούσαν τα ίδια τα παιδιά όπου πολλά από αυτά αναδείχθηκαν αργότερα Πρωταθλητές.

Στην μακρόχρονη αυτή πορεία του Συλλόγου μας, καταρχήν μας βοήθησαν αρκετοί γονείς παιδιών της περιοχής αλλά και κάτοικοι της περιοχής και από το Μαρούσι, όταν δε ο Σύλλογος μας έγινε γνωστός, να έχει επιτυχίες και να ανεβαίνει κατηγορίες μας βοήθησαν και μας βοηθούν με την συμμετοχή τους στα διάφορα αθλήματα που καλλιεργεί ο Σύλλογός μας και άλλοι αξιόλογοι αθλητές και παράγοντες και φίλαθλοι και από άλλες περιοχές της Αττικής γιατί έβλεπαν τι σωστή δουλειά γίνεται στο Σύλλογό μας.

Για όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους αθλητές και παράγοντες θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν αφιλοκερδώς και για την αγάπη τους προς τα παιδιά και τους αθλητές του Συλλόγου μας, γιατί μέχρι τώρα πέτυχαν ένα μεγάλο κοινό σκοπό «κανένα παιδί από τις χιλιάδες που πέρασαν από τον Σύλλογό μας δεν λοξοδρόμησε και δεν βγήκε σκάρτο, κανένα δεν έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών-αυτό κατ' ουσίαν είναι το έργο μας, έργο τεράστιο και κοινωνικό γιατί κάποιοι θέλουν να το αγνοούν- απεναντίας τα παιδιά μας έγιναν καλοί αθλητές, καλά παιδιά, καλοί επιστήμονες, καλοί επαγγελματίες, καλοί νοικοκυραίοι και πολλοί απ' αυτούς σήμερα είναι εδώ μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και θα τους τιμήσουμε με το μετάλλιο αξίας.

Ένα άλλο μεγάλο μυστικό της δουλειάς μας  ήτανε και είναι η επαφή του Συλλόγου με τους Δασκάλους, τους καθηγητές, τους Γυμναστές των παιδιών και τους γονείς των παιδιών όσο είναι δυνατόν.

Πάντα στα Διοικητικά Συμβούλια έχουμε γονείς παιδιών αλλά και Δασκάλους ή καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων και οι πόρτες του Συλλόγου μας είναι πάντα ανοιχτές σε αυτούς που θέλουν πραγματικά να εργαστούν για τα παιδιά και τους νέους μας και να συμμετάσχουν στο κοινωνικό μας έργο. Επί τη ευκαιρία κάνω έκληση σε όλους και ιδιαίτερα σε όλους τους παλαιούς αθλητές του Συλλόγου μας να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου και να πλαισιώσουν τα τμήματά μας.

Με ελάχιστα οικονομικά μέσα το έργο μας φάνηκε ακόμη περισσότερο όταν μέσα από τις διάφορες αθλητικές ομάδες και αθλήματα του Συλλόγου μας ξεπετάχτηκαν ταλέντα που τίμησαν την Ελλάδα ολόκληρο και τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτά θα τα χειροκροτήσετε στην σημερινή γιορτή μας.

Κάθε χρόνο στην γιορτή μας αυτή τιμάμε παιδιά που κατέκτησαν νίκες Πανελλήνιες, Βαλκανικές, Μεσογειακές, Πανευρωπαϊκές, αλλά και Παγκόσμιες, μην σας φαίνεται περίεργο αυτό, θα το δείτε σε λίγο, άλλωστε τις απονομές αυτών των παιδιών έχετε κάνει κατά καιρούς εσείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και για του λόγου το αληθές στην περσινή γιορτή μας αναρτήσαμε ένα πίνακα με τις φωτογραφίες αυτών των Δημοτικών Συμβούλων που μας ετίμησαν για πολλά χρόνια στην γιορτή μας αυτή και έκαναν και τις απονομές αυτές στα παιδιά μας. Βέβαια μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ήλθαν ποτέ στη Γιορτή μας, δεν πειράζει εμείς πάντα θα τους περιμένουμε.

Εκτός όμως από Αθλητικές διακρίσεις πάρα πολλά από τα παιδιά μας διέπρεψαν στις τέχνες, στα γράμματα, έγιναν πολλοί καλοί επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες στον Αθλητισμό , γυμναστές και προπονητές.

Θα σας θυμίσω μερικά ονόματα:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ήρωας του Γουέμπλει
ΣΤΈΛΙΟΣ ΠΡΟΣΑΛΙΚΑΣ Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Βόλλευ με διεθνές κύρος.
ΝΩΝΤΑΣ ΜΠΑΙΜΠΟΣ Βοηθός προπονητή της Εθνικής Ομάδας Βόλλευ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.
ΘΩΜΑΣ ΛΙΑΠΠΗΣ Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τοξοβολίας.
Και όλους αυτούς που σήμερα θα δείτε.

Σταματώ εδώ γιατί ο κατάλογος είναι μεγάλος και μερικούς από αυτούς θα τιμήσουμε εδώ σήμερα, με το μετάλλιο τιμής, για να τους ξαναθυμηθείτε, γιατί κάποιος σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στις 17 Αυγούστου πέρυσι ή ξέχασε ή δεν ήξερε καθόλου τι έχει προσφέρει ο Παράδεισος και είπε στο τέλος: «τι μας έχουν προσφέρει τα Αθλητικά Σωματεία και ο αιωνόβιος κ. Παναγιωτόπουλος ;»
Τον ευχαριστώ, όλως ιδιαιτέρως,  εγώ προσωπικώς και ολόκληρο το Διοικητικό μας Συμβούλιο του Ομίλου μας, διότι μας δίνει την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε ένα ελάχιστο δείγμα του έργου μας και της προσφοράς μας στον Αθλητικό Όμιλο Παραδείσου, αλλά και γενικότερα εις τον Ελληνικό Αθλητισμό, γιατί πολλά  μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου έχουν εκλεγεί και ως μέλη των Διοικήσεων διαφόρων Ελληνικών αλλά και διεθνών ακόμα αθλητικών Ομοσπονδιών όπως της FILA, της OUTSI, της IWF. Και συγκεκριμένα πέντε μέλη της Δ/σης του Συλλόγου μας είναι μέλη των Δ/σεων Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών και δύο μέλη Δ/σεων Διεθνών Ομοσπονδιών και παρίστανται εδώ σήμερα:...

Βεβαίως το κυρίως έργο μας είναι ο Παράδεισος , έργο πολύ δύσκολο αλλά κάνουμε ότι είναι το καλύτερο. Δεν παραλείπω βέβαια να αναφέρω και την βοήθεια των παιδιών, των γυμναστών, ορισμένων δασκάλων και καθηγητών, Δημοτικών Συμβούλων και Αρχόντων όπως επίσης διαφόρων άλλων φορέων του τόπου μας αλλά του Μαρουσιώτικου  και Αθλητικού Τύπου, όλους αυτούς τους ευχαριστώ και εγώ προσωπικώς όπως και ολόκληρο το Διοικητικό μας Συμβούλιο.

Για την οικονομία χρόνου δεν θα σας αναφέρω φέτος δραστηριότητες εκάστου τμήματος του Συλλόγου μας ενώ παρά τις τρομερά δύσκολες οικονομικές συνθήκες,
Τα καταφέραμε να έχουμε και το 2004 αθλητικές διακρίσεις και επιτυχίες που θα τις δείτε από τις βραβεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Θα πρέπει όμως να σταθώ λίγο στο Ποδοσφαιρικό μας τμήμα που σ' αυτό γίνεται πράγματι μεγάλη δουλειά.

Από πέρυσι  είχαμε την ατυχία να βρεθούμε άστεγοι, γιατί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ¶γιο Θωμά που ήταν για μας ένα όνειρο γκρεμίστηκε και μαζί με αυτό και τα όνειρά μας.
Σ’ αυτήν την δύσκολη καμπή ένας παλιός δικός μας ποδοσφαιριστής ο ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ που σήμερα είναι εφοπλιστής και διευθυντής του PARADISE LINE έσωσε το ποδοσφαιρικό μας τμήμα και μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα του Συλλόγου μας τον καθηγητή κο Παναγιώτη Χελιώτη (υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος) φρόντισαν και βρήκαμε έδρα μας σε ένα θαυμάσιο γήπεδο που έφτιαξε η κοινότητα Κρυονερίου και ήδη η Ποδοσφαιρική μας Ομάδα είναι ψηλά και διεκδικεί άνοδο κατηγορίας.

Έχουμε μια θαυμάσια ομάδα που αξίζει να την παρακολουθήσετε όσοι έχετε αυτοκίνητο αλήθεια αξίζει κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να επισκεφτείτε το γήπεδο της Κοινότητας Κρυονερίου για να διαπιστώσετε τι δουλειά έχουν κάνει για τα νιάτα της περιοχής τους.

Το σπουδαιότερο όμως έργο μας στο Ποδοσφαιρικό μας τμήμα, είναι η ποδοσφαιρική μας ακαδημία, που αποτελείται από τρεις ομάδες: πανπαίδων, παίδων, εφήβων.

Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος μας θα ευαισθητοποιηθεί και γρήγορα θα φτιάσει ένα νέο Ποδοσφαιρικό Γήπεδο  για να εξυπηρετήσει και τον Στίβο που τόσο λείπει από το Μαρούσι  και το όνειρο να γίνει πάλι πραγματικότης και όχι όνειρο απατηλό που είναι τώρα.

Θα μπορούσα να σας πω πολλά για την δράση του Συλλόγου μας το 2004, παρά τις τεράστιες και  δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάμε και μας ανάγκασε να αναστείλουμε την δράση πέντέ τμημάτων μας από τα 18 που είχαμε.

Ζητώ συγνώμη από  τους αρχηγούς των Τμημάτων που δεν θα αναφερθώ σ' αυτά διότι δεν μας παίρνει ο χρόνος γιατί πρέπει να γίνουν αρκετές απονομές. Σταματώ εδώ και θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήλθατε σήμερα στην γιορτή μας  και τα παιδιά μας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους που μας τίμησαν σήμερα και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Αθλητικού Κέντρου κα ΕΛΕΝΗ ΛΕΚΚΑ για το ένθερμο ενδιαφέρον της για τον Σύλλογό μας, όπως επίσης τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τριάθλου αντιδήμαρχο κο ΣΤΕΦΑ, ο οποίος υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Τριάθλου αθλοθέτησε τ α κύπελλα της γιορτής μας όπως και τον μπουφέ της γιορτής μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κα Ροη Πετρίδου Διευθύντρια των GOODYS Αμαρουσίου για την κάθε χρόνο πρόθυμη ενίσχυση του μπουφέ μας.

Επίσης ευχαριστώ την εταιρία NESTLE και τον χημικό Διευθυντή κο Νίκο Σακούτη, παλιό δικό μας αθλητή Στίβου, για την προσφορά τις σοκολάτες για τα παιδιά μας.

Επίσης ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και την Διευθύντρια του Ιδρύματος  Χατζηκώστα κα Συραδάκη, για την δωρεάν παραχώρηση της αιθούσης αυτής για την σημερινή γιορτή μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους: 1) τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κο ΡΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και σύμβουλο του Υπουργού Αθλητισμού και 2) τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης κο Μανώλη Κολυμπάδη για την έμπρακτη βοήθειά του προς το τμήμα μας.

Ευχαριστώ επίσης τους Γιατρούς: κο Χαράλαμπο Σακαλίδη και  κο Χελά Παναγιώτη για τις δωρεάν κατ’ έτος εξετάσεις των αθλητών μας, επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλον τον Μαρουσιώτικο αλλά και τον Αθλητικό Τύπο για την πάντα ένθερμον συμπαράσταση του στο έργο μας και όλως ιδιαιτέρως τον Δημοσιογράφο κο Γιάννη Διακογιάννη.

Θέλω επίσης από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, τους συνεργάτες μας, υπαλλήλους και τους προπονητές των Τμημάτων μας.

Τελειώνοντας θέλω να κάνω τρεις προσκλήσεις:
Μία στους γονείς των παιδιών: « Στείλτε τα παιδιά σας στον Σύλλογό μας, Δεν θα μετανιώσετε».
και η δεύτερη πρόσκληση προς τους παλαιούς αθλητές του Συλλόγου μας: «γίνεται τακτικά μέλη του Συλλόγου μας, το μέλλον του σας ανήκει, οι πόρτες του Συλλόγου μας είναι πάντα για όλους ανοιχτές, αγκαλιάστε τον Σύλλογο, εγώ μεγάλωσα είναι καιρός να έρθετε εσείς οι νέοι να μας αντικαταστήσετε γιατί αν δεν βελτιωθεί η υγεία μου είναι αμφίβολο αν θα μπορέσω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».
Και  Τρίτη στα τακτικά μέλη του Συλλόγου μας: «μην μας ξεχνάτε, ελάτε κοντά μας σε όλες τις εκδηλώσεις του Ομίλου μας και η συμπαράσταση και η βοήθειά σας μας είναι απαραίτητη».
Και με αυτές τις τρεις παρακλήσεις θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία και χαρά!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ